GYIK

GYIK

Hogyan navigálj?

Én androidos mobilt és a Locus map pro-t használom ami kb 3000Ft, de azt hiszem elég az ingyenes. Töltsd le innen az útvonalat, töltsd be az alkalmzásba és indulhatsz.

Milyen motorral?

Tudástól függ. Én kezdőként 180kg-s 40LE-s 26Nm-es motorral 19"-es elsővel amin 50/50-es gumi van, ileltve 17"-es hátsóval amin 60/40-es a gumi (aszfalt/terep), 17cm hasmagassággal, 13cm első és 15cm hátsó rugóutakkal alacsony tempónál (1 - 50km/h) jól boldogultam. Szívesebben ültem volna 50kg-val könnyebb, hosszabb rugóutas és 21"-es elsővel bíró motoron. Feltételezem, hogy egy 50-125cm3-s Derbi vagy hasonló motor szuper ezekre a helyekre. Lehetne gyorsabban is menni komolyabb enduro motorokkal, de úgy hamar elfogyna a track, illetve azok hangosak, hamar kikerülnének a behajtani tilos táblák.

Küldj be útvonalat

Szívesen veszem ha megosztod a saját legális terepútvonalaid. Sokáig tartana bejárni az egész országot... Itt az űrlap.

Hogyan készülnek a térképek?

A Natura 2000 területek az EEA oldaláról kicsi darabonként egyesével kiszenvedem (exportálom), majd egyesével importálom a Google Earth-be. Ott megtervezem az útvonalat (path) amit exportálok és betöltöm a telefonomba a Locus Map-ba. A helyszínre érkezéskor ez alapján navigálok és felveszem az útvonalat (track record). Ha a tervezett út és a felvett út egyezik minden jó, de előfordul, hogy járhatónak gondolt út lezárt / magánút / nincs, így az útvonalat szét kell darabolni, változtatni stb. Macera.